Ψυχολόγος Καλαμάτα | τηλ: 2721021311 | κιν: 6948115595 | email: info@sotiriataktikou.gr

 

ABOUT MEΚλινική ψυχολόγος
& Παιδοψυχολόγος

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

H  Σωτηρία Τακτικού γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ολοκλήρωσε τις 4ετές σπουδές   Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Βαθμό Άριστα, απ’ όπου   και αποφοίτησε το 2005.
Tο 2007 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας στο       Πανεπιστήμιο (University of Central Lancashire- UCLAN) στην Αγγλία.
Στο ίδιο διάστημα διακρίθηκε Πανελληνίως με Υποτροφία ‘Αριστούχου Πτυχιούχου’.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της στην Αγγλία, εισήχθη στο Μεταπτυχιακό  Κλινικής Ψυχολογίας στο Leiden University στην Ολλανδία, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2010.
Έχει εκπαιδευτεί στην  Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών στο Ε.Ψ.Υ.Π.Ε (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) καθώς και στην χορήγηση Ψυχομετρικών Τεστ  (προσωπικότητας, νοημοσύνης, σχολικής ετοιμότητας)σε παιδιά εφήβους και ενήλικες.

Η Σωτηρία Τακτικού  είναι επιστημονικά και πρακτικά καταρτισμένη στην Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με ΔΑΔ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Αυτισμός, Asperger κ.ά.) εφαρμόζοντας το πρόγραμμα διάγνωσης και παρέμβασης  ABA & LOVAA’S. 
Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στην Βιοανάδραση για την αντιμετώπιση των ψυχοφυσιολογικών-ψυχοσωματικών  διαταραχών όπως κεφαλαγγίες, αϋπνία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, άγχος, φοβίες κλπ.

Όσον αφορά την επιστημονική της δραστηριότητα:

  • Ανέλαβε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την Ερευνητική Επαναξιολόγηση 2000 ατόμων (ερευνητικό δείγμα)  στην Μοναδική κλίμακα- Τεστ που αξιολογεί την Γνωστική Επαναντίδραση στην Κατάθλιψη (Cognitive Reactivity  to  Depression). To Test αυτό κατασκευάστηκε για την Πρόγνωση της Κατάθλιψης από τον Willem van der Does (Head of Clinical Psychology Department ) και Mark Williams (Professor of Clinical Psychology at the University of Oxford).
  • Συμμετείχε σε Νευρογνωστική Έρευνα που διεξήχθη στο Εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοφυσιολογίας  του  Ολλανδικού Πανεπιστημίου Leiden, εκτελώντας  Εγκεφαλογραφήματα  (EEG)  καθώς και ειδικά  Γνωστικά τεστ, σε δείγμα κλινικού και μη- κλινικού Ολλανδικού πληθυσμού. Στόχος της ευρύτερης έρευνας ήταν η διερεύνηση των γνωστικών και  συναισθηματικών  διεργασιών που εμπλέκονται στην ψυχοπαθολογία  (τις Αγχώδεις Διαταραχές και την Κατάθλιψη) μέσω της εξέτασης ψυχοφυσιολογικών δεικτών .

Σας εύχομαι καλή περιήγηση και είμαι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε ερώτημα ή πρόβλημα σας απασχολεί.

Επαγγελματικά,  έχει προσφέρει τις εθελοντικές και επαγγελματικές της υπηρεσίες της τόσο σε δημόσιους φορείς και νοσοκομεία (Μονάδα 18 Άνω στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί Αττικής, Δρομοκαϊτειο, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αττικής, CAMHS –Δημόσια Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας για παιδιά και νέους στην Αγγλία),  όσο και σε ιδιωτικά κέντρα θεραπείας  παιδιών-εφήβων και συμβουλευτικής γονέων και έχει αποκτήσει σημαντικότατη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση ποικίλων ψυχολογικών δυσκολιών.  Από το 2010 παρέχει τις υπηρεσίες της στο ιδιωτικό της γραφείο στην Καλαμάτα.

DSCF5507-Edit
Σωτηρία Τακτικού
Με βασική μου αρχή την ευαισθησία στους ανθρώπους και την πίστη μου στην θεραπεία του πνεύματος και της ψυχής, αποσκοπώ στην γνωστική και συναισθηματική αναδόμηση των μικρών και των μεγάλων.
https://sotiriataktikou.gr/wp-content/uploads/2023/02/sign_dark_300.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ

Η αλλαγή είναι μία εσωτερική υπόθεση

Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ο ΣΚΟΠΟΣFinding Life Balance

Με βασική μου αρχή την ευαισθησία στους ανθρώπους και την πίστη μου στην θεραπεία του πνεύματος και της ψυχής, αποσκοπώ στην γνωστική και συναισθηματική αναδόμηση των μικρών και των μεγάλων.

Η ψυχοθεραπεία δυστυχώς αποτελεί για πολλούς μια παρέμβαση αινιγματική, ασαφής και αβέβαιη. Κάτι το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στο να πάρουν την απόφαση να κάνουν το πρώτο βήμα και να επικοινωνήσουν με έναν κλινικά καταρτισμένο Ψυχολόγο.

Μια σημαντική κατηγορία ανθρώπων μάλιστα νομίζουν ότι η ψυχοθεραπεία απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχικά διαταραγμένα άτομα. Είναι πράγματι αληθής και σημαντικότατη η συμβολή της Ψυχοθεραπείας στην ψυχοπαθολογία. Ωστόσο,  ο ρόλος της δεν περιορίζεται σε αυτό,  αλλά διευρύνεται και στην ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη των ατόμων.  Είναι δικαίωμα και των παιδιών και των μεγάλων να οραματίζονται  και να στοχεύουν σε μια καθημερινότητα υγιή, απαλλαγμένη από τοξικά συναισθήματα κατάθλιψης, άγχους κλπ.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία εποικοδομητικής μάθησης και προσωπικής εκπαίδευσης με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.
Η  Σωτηρία Τακτικού,  ως καταρτισμένη  Παιδοψυχολόγος  και  Κλινική Ψυχολόγος, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Fun
Health
Work
Love
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Ένα δώρο στον εαυτό σας    Θα λαμβάνετε όλα τα άρθρα και τις ενημερώσεις μας

    bt_bb_section_top_section_coverage_image