Ψυχολόγος Καλαμάτα | τηλ: 2721021311 | κιν: 6948115595 | email: info@sotiriataktikou.gr

 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κλινική ψυχολογία

Διάγνωση και θεραπεία
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΚλινική Ψυχολογία

Κλινική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, τη μη φυσιολογική συμπεριφορά και τα ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο τομέας αυτός της Ψυχολογίας εστιάζει στην αντιμετώπιση των πολύπλοκων ανθρώπινων προβλημάτων και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς κλάδους της Ψυχολογίας. Η Κλινική Ψυχολογία είναι αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στην στερεότυπη εικόνα του Ψυχολόγου- Ψυχοθεραπευτή διότι ασχολείται ερευνητικά και πρακτικά με όλο το φάσμα των ψυχικών δυσκολιών. Το κεντρικό θέμα του επιστημονικού αυτού τομέα είναι η παρατήρηση, η επεξεργασία και η αλλαγή της αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Η Κλινική Ψυχολογία τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο συνεργάζεται ενεργά με την ιατρική συμβάλλοντος στην καλύτερη και γρηγορότερη θεραπεία των ατόμων βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα ζωής τους.

ψυχολόγος καλαμάτα
  • Ο ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
  • Ο ΣΤΟΧΟΣ
  • ΠΡΟΣΟΝΤΑ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Ο ρόλος του κλινικού ψυχολόγου

Ο κλινικός λοιπόν Ψυχολόγος είναι θεωρητικά και κλινικά καταρτισμένος ώστε να βοηθήσει άτομα με ψυχικές διαταραχές. Πληροί τα κριτήρια ώστε να διαχειριστεί διαγνωστικά και ψυχοθεραπευτικά άτομα με ποικίλα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος, θυμός κ.ά.

Ο κλινικός ψυχολόγος χρησιμοποιεί θεραπεία μέσω λεκτικής επικοινωνίας όπως η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία.
Οι θεραπευτικές αγωγές που χρησιμοποιεί εστιάζουν στην αλλαγή των δυσλειτουργικών προτύπων σκέψης και συμπεριφοράς όπως εκείνα που εντοπίζονται σε περιπτώσεις κατάθλιψης και άγχους, χωρίς χρήση φαρμάκων.

Η αξία της Ψυχοθεραπείας

Στόχος της Ψυχοθεραπείας από τον Κλινικό Ψυχολόγο είναι η ανακούφιση των οδυνηρών συμπτωμάτων, η γνωστική αναδόμηση -δηλαδή η ανάκτηση λειτουργικών τρόπων σκέψης- με απώτερο στόχο την αύξηση της λειτουργικότητας (πνευματικής- ψυχικής-σωματικής).

Η κατάρτιση του κλινικού ψυχολόγου

Ο Κλινικός Ψυχολόγος έχει ειδικευτεί στην Αξιολόγηση, Διάγνωση και Θεραπεία ψυχικών διαταραχών.

Οι Κλινικοί Ψυχολόγοι ολοκληρώνουν το βασικό πτυχίο στην Ψυχολογία από αναγνωρισμένο ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π και κατόπιν μεταπτυχιακή εξειδίκευση και κατάρτιση που περιλαμβάνει κλινική πρακτική άσκηση με εποπτεία.
Η αλλαγή είναι μία εσωτερική υπόθεση
ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Σωτηρία Τακτικού
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Που βοηθά

Διαχείριση θυμού
All of us want to feel loved and when we feel disconnected or stuck in a relationship it colors our entire lookout on life and our work.
Οικογενειακά θέματα
This is one of the diseases that we don’t like to talk about. You or your loved one needn’t suffer alone—please, let us help, we can do it now.
Άγχος & Στρες
Learn an array of new tools to release yourself from the grip of anxiety or worry that may be holding you back from enjoying your life to the fullest.
Εθισμός
Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new cloud solution.
Προβλήματα Υγείας
Efficiently unleash cross-media information without cross-media value. Quickly maximize timely deliverables for real-time schemas.
Καθορισμός ταυτότητας
Globally incubate standards compliant channels before scalable benefits. Quickly disseminate superior deliverables whereas web enabled.
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Ψυχική υγεία σε ενήλικες, παιδιά, ζευγάρια & οικογένειες

https://sotiriataktikou.gr/wp-content/uploads/2021/12/service_01.jpg

Κλινική Ψυχολογία

Κλινική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, τη μη φυσιολογική συμπεριφορά και τα ψυχιατρικά προβλήματα.

https://sotiriataktikou.gr/wp-content/uploads/2018/09/post_05.jpg

Παιδοψυχολογία

Παιδοψυχολογία είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που επικεντρώνεται στο νου και τη συμπεριφορά των παιδιών, από την προγεννητική ανάπτυξη έως και την εφηβεία.

https://sotiriataktikou.gr/wp-content/uploads/2022/02/hero_testimonials.jpg

Ενήλικη ψυχοθεραπεία

Η ενήλικη ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε ενήλικες οι οποίοι αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ψυχικές δυσκολίες, αλλά και σε ενήλικες που επιθυμούν και επιλέγουν να διαμορφώσουν μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους αυξάνοντας την αυτογνωσία, την αυτονομία και την αυτενέργειά τους.

bt_bb_section_top_section_coverage_image