Ψυχολόγος Καλαμάτα | τηλ: 2721021311 | κιν: 6948115595 | email: info@sotiriataktikou.gr

 

Ψυχολόγος

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Η Τσοπανάκη Γρηγορία είναι Πτυχιούχος Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εκπαιδευτεί και συνεχίζει να εκπαιδεύεται ψυχοθεραπευτικά  στο Συστημικό/Οικογενειακό μοντέλο θεραπείας (4ετής εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική) στο Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο» (μέλος EFTA). Στο ίδιο κέντρο έχει λάβει πιστοποιητικό στη Θεραπεία Ζεύγους και τη Συμβουλευτική Γονέων, έπειτα από την επιτυχή παρακολούθηση μονοετούς βιωματικού προγράμματος εξειδίκευσης. Επιπλέον, παρακολουθεί και συμμετέχει σε  αυτοτελείς επιμορφώσεις, σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την ψυχική υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο έχει λάβει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα, συμμετέχει σε ομαδική και ατομική θεραπευτική εποπτεία εβδομαδιαία.

Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί  τόσο σε δημόσιους, όσο και ιδιωτικούς φορείς. Παράδειγμα των παραπάνω είναι το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του νομού Μεσσηνίας, τα κέντρα ψυχικής υγείας/ειδικών θεραπειών σαν εξωτερικός συνεργάτης, και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Στο παρόν, εργάζεται ιδιωτικά πραγματοποιώντας online συνεδρίες ατομικές και ζεύγους. Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύει ψυχοθεραπευτικά αντιμετωπίζουν κυρίως δυσκολίες στη σύναψη/διατήρηση σχέσεων, στην οριοθέτηση του εαυτού τους και του περιβάλλοντος τους, στην αντιμετώπιση του πένθους, στην επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων και στη διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν στο οικογενειακό τους -κυρίως- σύστημα.

tsopanaki
Κύριο μέλημά μου είναι να βρίσκουμε συνεργατικά με το θεραπευόμενο το Φως πίσω από την οποιαδήποτε δυσκολία (συμπτωματολογία), ώστε να σταματήσει να προσδιορίζεται και να κατευθύνεται από το ‘’πρόβλημα’’ του
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ

Η αλλαγή είναι μία εσωτερική υπόθεση

Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Ένα δώρο στον εαυτό σας    Θα λαμβάνετε όλα τα άρθρα και τις ενημερώσεις μας

    bt_bb_section_top_section_coverage_image